Сериалът „Ти“, който ни накара да обикнем преследвач

„Ти…ти си отворил блога ни. Измежду всички блогове си отворил нашия. Избрал си да прочетеш моята статия. Не си някой случаен. Обичаш да четеш статии, да си информиран. Добре, заинтригува ме. Да не би да искаш да те забележа? Ти…ти да не би да флиртуваш с мен?“, би казал Джо.

Надявам се, че те заинтригувах поне малко. Точно колкото да ти разкажа за Джо Голдбърг (Пен Баджли). Той е дете, което е било лишено от детство. Трябвало е бързо да порасне, но ето че вече е добре или поне привидно. Работи в книжарница, където е заобиколен от книги, нещото, което винаги е готово да му протегне ръка. Един ден в книжарницата влиза момиче. Може би си ти или не… Тя си търси някое четиво, което да отнесе у дома или пък търси Джо. Той я забелязва, но не както ти поглеждаш към някой случаен човек. Джо наистина я забелязва. Дали любовта е достатъчна, или двамата са емоционално неспособни да изградят здрава връзка ?

Звучи ли захаросано? Не е. Има една много тематична песен и ти я препоръчвам за фон, докато разказвам за сериала „You“ („Ти“) – An unhealthy obsession. Джо вижда Бек (Елизабет Лейл) такава, каквато е. Вижда я в книжарницата, на улицата, у тях, сред приятели, с гаджето. Следи разговорите, които води. Прочиства живота й от всички токсични хора. Въоръжен с детските си травми, стъклена клетка и ум.

„You“ е американски телевизионен сериал, създаден от Грег Берланти и Сера Гамбъл. Продуциран е от „Warner Horizon Television“ със съдействието на „Alloy Entertainment“ и „A&E Studios“. Базиран е на книгите на Каролайн Кепнес – ако и ти като Джо предпочиташ да четеш, можеш да се потопиш в историята, като започнеш с книгата „You“ (2014г.). „Ти“ се излъчва по „Нетфликс“, като първият сезон стартира през 2018 г. Третият сезон излезе през 2021 г. и е почти сигурно, че сериалът ще се завърне с четвърти, така че не губи време, зареди се с пуканки и си пускай първи епизод, за да наваксаш.

Джо Голдбърг се опитва да се поправи и във втори и трети сезон го виждаме как се бори със себе си, но сякаш всичко е срещу него. Неговите чувства се променят в края на втори сезон, защото се оказва, че е бил влюбен в „огледалото“. А ти имаш ли куража да надникнеш в огледалото?

Виктория ПЕТКОВА

Един коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s